Les infermeres demanen escolta activa per fer polítiques de prevenció del suïcidi que connectin amb infants i joves.
El suïcidi és ja la primera causa de mort externa en homes d’entre 25 i 44 anys i en noies i dones de 15 a 34 anys; mentre que en els nois d’entre 15 i 24 anys, ja se situa en segona posició, només pel darrere dels accidents de trànsit.
Consell i col·legis professionals d’infermeres diuen que “cal practicar l’escolta activa. No només han de saber que els escoltem, ho han de sentir. Perquè és impossible fer polítiques per a infants i joves, sense l’aportació dels infants i els joves” i subratllen que “la formació especialitzada de les infermeres de salut mental és un plus qualitatiu per a la detecció, l’atenció i cura de les persones amb conducta suïcida que no se’ls pot negar”, en al·lusió a què Catalunya roman com a únic territori peninsular on la categoria professional i laboral de l’especialitat d’Infermeria en Salut Mental encara no s’ha fet efectiva.
SUPORT I RECURSOS
Pla de Prevenció del Suïcidi de Catalunya (PLAPRESC)
El Departament de Salut posa a disposició de les persones que ho necessitin, així com dels seus familiars i entorn, un seguit de recursos de suport per a la prevenció i l’atenció de les conductes suïcides. Es poden consultar els enllaços al web del Pla de Prevenció del Suïcidi de Catalunya (PLAPRESC).
ARTICLE SENCER CONSELL D’INFERMERES