El saló, referent del sector farmacèutic, inclou aquesta competència infermera en els espais televisius i les taules d’actualitat del certamen.
El saló Infarma Barcelona 2023, que se celebra entre els dies 14 i 16 de març, combina un intens programa d’activitats i expositiu que ha atret els principals actors del sector, entre ells, les infermeres.
Concretament, aquest mateix matí, la Dra. Glòria Jodar –degana del Consell de Col·legis d’Infermeres i Infermers de Catalunya (CCIIC)– ha participat en una de les taules d’actualitat que ha tractat la “Gestió del medicament entre professionals sanitaris: recepta electrònica i sistemes de comunicació”.
Passats els dos primers anys de desplegament de la prescripció infermera amb signatura electrònica pròpia i amb cinc guies validades (Cremades, Diabetis, Ferides, Hipertensió i Ostomies), la degana del Consell ha exposat els principals reptes, superats i pendents, de la incorporació al Sistema Integrat de Recepta Electrònica (SIRE) que, “com a facultatives, encara necessita millores per dotar les infermeres de més autonomia professional”, ha explicat.
La sessió, moderada per Núria Bosch, vicepresidenta del Col·legi Oficial de Farmacèutics (COF) de Barcelona, ha reunit els responsables de les corporacions de les diferents disciplines de salut –Jordi Casas, president del COF Barcelona i president del Consell de Col·legis de Farmacèutics de Catalunya (CCFC); Antoni Gómez, vicepresident del Col·legi Oficial d’Odontòlegs i Estomatòlegs de Catalunya (COECC); Ricard Parés, president del Consell de Col·legis de Veterinaris de Catalunya (CCOV); I Jaume Sellarès, vicepresident del Col·legi de Metges de Barcelona (COMB)– i el titular de la Direcció General de Professionals de la Salut, Marc Soler.
Prèviament, el 14 de març, Glòria Jodar i Núria Bosch van participar en un dels espais televisius organitzats per Correo Farmaceútico, on la degana del CCIIC va exposar aspectes relacionats amb la prescripció infermera, com ara l’avenç que ha suposat la signatura electrònica i la utilització de totes les eines de seguretat i de gestió clínica que s’integren dins de l’estació clínica de treball (ECAP).
Amb més de 30.000 visitants professionals, 16.000 farmacèutics, 2.500 congressistes i més de 400 laboratoris i empreses expositors, el saló té com a objectiu oferir solucions, presentar novetats, actualitzar coneixements i promoure l’intercanvi d’idees en sector tan estratègic com és el farmacèutic.
Més informació: https://www.infarma.es/
Fotos © Jaume Cosialls i Infarma
Espai televisiu Correo Farmaceútico
VÍDEO https://www.youtube.com/watch?v=aFEukVto_Dc
NOTÍCIA https://www.diariomedico.com/farmacia/profesion/receta-electronica-util-falta-de-planes-de-contingencia-agiles-y-canales-de-comunicacion.html