La Fundació Galatea amplia el seu conveni de col·laboració amb La Fundació “La Caixa” per al servei de TeleSuport Psicològic a professionals de la salut i de l’àmbit social.Un servei que vol donar resposta i acompanyament a preocupacions i pors dels professionals, que es manifesten sovint amb ansietat, estrès, angoixa i, fins i tot, depressió. El servei s’ofereix per videoconferència, amb sessions d’entre 20 i 30 minuts. Entre el 16 de març i el 31 de desembre de 2020 hem atès 984 usuaris i hem efectuat 3.720 intervencions. Els professionals hi poden accedir a través del telèfon 900 670 777 de dilluns a divendres, de 9 a 21h. Una xarxa de 42 psicòlegs s’encarrega d’atendre les consultes.
Alhora, la Fundació Galatea anuncia una sèrie d’activitats pels propers mesos.
1) Àgora Galatea: Sessions programades el 21 i el 28 de gener, de les 18 a les 19h30. Inscripció gratuïta.
Espai telemàtic, pensat per a la intervenció entre iguals i en el qual els professionals de la salut de tota mena podem parlar i escoltar, compartir experiències i emocions, reflexions que ens ajudin afrontar la nova realitat amb una mirada oberta i orientada cap a un concepte ampli i positiu de salut, entesa aquesta com a recurs necessari per a l’exercici professional en el medi laboral.
La reflexió conjunta sobre la base de l’experiència, el diàleg i la identificació dels recursos disponibles són eines fonamentals per a enfortir l’eficàcia col·lectiva, el suport social i la capacitat d’incidir en la transformació i millora de la realitat.
Les sessions, desenvolupades a través de videoconferència i de 90 minuts cadascuna d’elles, són conduïdes per professionals de la Fundació Galatea.
La participació a les sessions és voluntària, pot ser puntual i sense cap compromís de continuïtat. 25 participants com a màxim.
2) Curs autoformatiu de Mindfulness: de l’1 al 28 de febrer els participants podran accedir a 10 sessions online. Inscripció gratuïta.
L’objectiu és conèixer i prendre consciencia de com funciona la ment. A través d’aquest coneixement i la presa de consciència se’ns obriran les portes per arribar a l’aquí i ara, a acceptar en comptes de resignar-nos i a perdonar-nos a nosaltres i als altres.
Deu sessions online de deu minuts aproximadament. Les sessions estaran gravades i s’hi podrà accedir a través d’un enllaç privat de Youtube que estarà actiu durant 4 setmanes.
Es tracta d’un format curt amb sessions breus donat que no es faran grans explicacions sinó que ens dirigirem directament a les idees essencials. Es tractaran conceptes clau que, profundament integrats, ens ajudaran a conèixer-nos i relacionar-nos millor amb nosaltres mateixos, i en conseqüència amb els altres.
3) Seminari en competències i habilitats de gestió emocional i relacional: 3, 10 i 17 de febrer, de 16:00 a 18:00. Inscripció gratuïta.
Espai en què els professionals puguin augmentar els recursos personals i relacionals per a fer front a les situacions d’alt impacte emocional que són inherents al treball que duen a terme i, especialment en el moment actual de crisi sanitària i social.
Els participants podran: identificar i comprendre les variables individuals, relacionals i contextuals que tenen impacte sobre el benestar emocional; reconèixer les habilitats necessàries per poder regular-se emocionalment i reflexionar sobre aquestes; proporcionar eines i activar els propis recursos per tal de desenvolupar aquestes habilitats.
Tres sessions telemàtiques síncrones de 2 hores de durada amb participació en directe dels assistents. Màxim 20 participants.